Tropisk aroma.

Tilberedningstid: 1. Time

Nok til: 10 personer.

Den marmorerte krydderkaken med sjokoladeglasur er en gammel slager som igjen har begynt å dukke ...

INGREDIENSER

220 g margarin eller smør

3 dl sukker

4 stk egg

350 g hvetemel

2 ts bakepulver

Bilder kan være beskyttet av opphavsrett.

Ingredienser:

220 g margarineller smør

3 dl sukker

4 stk egg

350 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts muskatnøtt

2 dl melk

2 ss kakaopulver

Sjokoladeglasur:

375 g melis

4 ssbkaffesterk, ferdiglaget

75 g smøreller margarin

1.5 ss kakaopulver

Slik gjør du det:

1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).

2. Rør inn ett og ett egg

3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.

4. Ta av 1/3 av massen og rør inn kakao.

5. Massen fordeles i en liten langpanne 25x36 cm. Legg på klatter av kakao-røren og dra en pinne gjennom, slik at det blandes noe. Stek på ca. 180 grader. Trenger 25-35 minutter.

6. Slik lager du glasuren: Rør sammen siktet melis, kakao og rom-temperert smør. Tilsett lunken kaffe (juster om du trenger å tilsette litt mer) og rør til du har en glatt glasur.

0

Skriv en ny kommentar